Lasergraaf Venray

Buislasersnijmachine

NORA, een veelzijdige lasersnijmachine

Als het gaat om zwaar industrieel werk, is NORA de lasersnijder die je zoekt. Afhankelijk van de gekozen laserbron, kan NORA tot ruim 20mm staal snijden met ongekende precisie. Haar standaard bedmaat is 300 x 150 cm. Daarbij kun je zelfs grootformaat metaalplaten direct verwerken.

Metalen geschikt voor fiberlasers

Een fiberlaser is uitermate geschikt voor het graveren en snijden van de meeste metalen. Zo kun je eenvoudig de volgende metalen bewerken:

  • Staal (koolstof en rvs)
  • Titanium
  • Gegalvaniseerd staal
  • Koper
  • Aluminium
  • Legeringen
  • Andere ferro en non-ferro metalen

Geïntegreerde buislaser

De geïntegreerde koker en buislasersnijder kan profielen tot 3 meter verwerken. Dit kan uitgebreid worden tot 6 meter. Pneumatisch en elektrisch aangedreven zorgen er voor dat alle profielmaten met een diagonaal van 20 tot 200 mm verwerkt kunnen worden. Hierbij kun je denken aan ronde buizen, vierkante kokerprofielen, rechthoeken, L profielen, ga zo maar door. Het kan allemaal met NORA

Een volledige metaal snij fabriek

De NORA is een volledige metaal snij fabriek, maar dan klein. De portaal laser is aan de voorzijde uitgevoerd met klasse-1 veiligheidsbehuizing. De machine is uitgevoerd met een volautomatische elektrische wisseltafel. Dit maakt het laden van materialen veilig en efficiënt. Conform Europese Norm 60825-01 is de machine laserklasse 3R. Het is dan ook niet nodig om extra beschermingsmiddelen te dragen. 

Hoge kwaliteit

Inclusief industriele koeltoren

Het is ontzettend belangrijk dat de fiberlaser gekoeld wordt. Daarom leveren we er een hoogwaardige en volautomatische koelmachine bij. Deze heeft 2 afzonderlijke koelcircuits. Hierdoor kunnen de laserbron en laserkop apart en exact op hun eigen temperatuur gehouden worden.

De koeltoren is volledig voorgeprogrammeerd en voorgeïnstalleerd. Hij is dan ook binnen 10 minuten operationeel. Het enige wat er nog nodig is, is even water toevoegen. Uiteraard communiceert de koeltoren direct met de lasermachine. Bij alarmering zal de koelmachine de laserbron dan ook direct uitschakelen om schade aan de laser te voorkomen.

Hoge precisie lasersnijden

Het laserlicht heeft een dikte van een fractie van een millimeter. Dit zorgt er voor dat je enorm gedetailleerd kunt graveren en ontzettend scherpe lijnen kunt zetten. Doordat de laser over de plaat beweegt, kun je eenvoudig ingewikkelde patronen graveren of snijden. Maar ook in een productielijn kunnen zij prima geplaatst worden. Door een wisseltafel en de hoge snij snelheid is dit geen enkel probleem!

CO2 Lasers

In ons assortiment vind je ook CO2 Lasers. De ouderwetse werkpaarden die praktisch ieder materiaal kunnen bewerken. Bekijk de mogelijkheden van CO2 Lasers.

© 2021
Created by