Lasergraaf Venray

Fiberlaser bewerkingen

Fiberlaser bewerkingen

Fiberlaser bewerkingen

Een fiber laser is een ontzettend veelzijdige kracht op uw werkvloer. Er zijn veel bewerkingen mogelijk welke de fiber laser op kan pakken. De reden dat fiberlasers nu pas beginnen aan hun opmars, is dat de prijs dit lang tegenhield. Door de ontwikkelingen van de laatste jaren, zijn de kosten hard gedaald en is het daarmee interessanter geworden om een fiber laser te kopen!

Bewerkingen met een fiber laser

in ons assortiment vind je graveerlasers en snijlasers. Met deze lasers is een legio aan mogelijkheden qua inzet. Denk hierbij aan:

 • Inbranden. Dit is de meest gebruikte optie van en graveerlaser. Door de hitte van de laser wordt er snel een code, tekst of graphic ingebrand.
 • Graveren. De laser zorgt met zijn intense hitte voor een explosie op micro niveau. Hierdoor verdwijnt er een dun laagje van het materiaal en daarmee ontstaat een afbeelding of tekst. Deze vorm is ook duidelijker te voelen dan inbranden, aangezien het de diepte in gaat.

Een fiber snijlaser is er voornamelijk op gericht om materialen te snijden. Dit gaat met hoge snelheid en zeer nauwkeurig. Het voordeel van een laser is dat (wanneer hij goed is ingesteld) het materiaal geen nabewerking meer nodig heeft. Er blijven namelijk geen bramen of resten van het snijden over. 

Fiber Lasermachines

Lasergraaf fiberlaser snijlasers

KRISTEL - Precisie metaal snijder

KRISTEL - Precisie metaal snijder

Vanaf: €43900

bekijken
LINDA     Budget fiber laser     300x150cm

LINDA Budget fiber laser 300x150cm

Vanaf: €43900

bekijken
NORA - Combilaser plaat / buis / profiel / koker laser snijder

NORA - Combilaser plaat / buis / profiel / koker laser snijder

Vanaf: €124.900

bekijken
CHLOE - Buis en koker laser 6 meter

CHLOE - Buis en koker laser 6 meter

Vanaf: €98900

bekijken
Fiber Lasermachines

Lasersnijden zonder nabewerking

Een fiberlaser is uitermate geschikt voor het graveren en snijden van de meeste metalen. Zo kun je eenvoudig de volgende metalen bewerken:

 • Staal (koolstof en rvs)
 • Titanium
 • Gegalvaniseerd staal
 • Koper
 • Aluminium
 • Legeringen
 • Andere ferro en non-ferro metalen

Hoge kwaliteit

Het laserlicht heeft een dikte van een fractie van een millimeter. Dit zorgt er voor dat je enorm gedetailleerd kunt graveren en ontzettend scherpe lijnen kunt zetten. Doordat de laser over de plaat beweegt, kun je eenvoudig ingewikkelde patronen graveren of snijden. Maar ook in een productielijn kunnen zij prima geplaatst worden. Door een wisseltafel en de hoge snij snelheid is dit geen enkel probleem!

Andere mogelijkheden

In het aanbod van snij en graveerlasers vindt je 2 hoofdcategorieën. De Fiberlasers en de CO2 lasers. De CO2 lasers staan bekend om de veelzijdigheid en als werkpaarden in de werkplaats. De Fiberlaser is lange tijd te duur geweest, maar heeft het verschil langzaam weggesnoept door innovatie. Meer weten over de verschillen? Neem eens een kijkje op de pagina Fiber VS Co2.

© 2022
Created by